Betalningar

För att kunna sköta dina betalningar effektivt behöver du ett betalkonto med tilläggstjänster som kort, swish och girobetalningar. 

På vår webbplats hittar du information om din rätt till betalkonto. Välj ett konto med tjänster som passar dig genom att jämföra pris och villkor för de vanligaste banktjänsterna

Många sätt att betala i dag innebär att du faktiskt betalar på kredit, t ex kreditkort, faktura eller delbetalning. Om du inte har kontroll över många små krediter kan du drabbas av ekonomiska problem, och din möjlighet att få andra lån kan försämras. Hos oss kan du också jämföra kontokort och läsa om rättigheter du har vid betalningar.  

Att tänka på

Vanliga frågor

Kan jag skicka pengar till alla länder?

Nej, du bör kontrollera med din bank om vilka länder som du kan skicka pengar till. Vissa länder, till exempel Iran och Nordkorea är det nästan omöjligt att skicka pengar till. Det beror på att risken för penningtvätt och/eller terrorismfinansiering är så hög att bankerna inte anser att det är möjligt att genomföra transaktioner dit.

Min betalning kom till fel mottagare. Kan banken hjälpa mig att få tillbaka pengarna?

Om du av misstag har angett fel kontonummer så kan inte banken ta tillbaka betalningen. Däremot ska banken ge dig uppgifter om till vem betalningen har gått. Sedan får du själv kräva pengarna åter från den som fått dem.

Min bank har börjat ta en avgift för en tjänst som tidigare var kostnadsfri, får banken det?

Ja, så länge som banken i god tid har informerat dig om avgiften.