2022-08-01 Nyhet

Dags att jämföra räntor på bolån? Vår jämförelse över boräntor är uppdaterad efter att många bolånegivare ändrat sina räntor

Den senaste tiden har många bolånegivare höjt bolåneräntorna rejält. Vissa med så mycket som 0,50%. Räntorna på lån med korta bindningstider, som tre månader och ett år, är de som höjts mest. När det gäller bolån med längre bindningstider, från två år och uppåt, så är det flera bolånegivare som i stället sänkt sina räntor, eller låtit dem vara oförändrade. 

Bolånet är många gånger en stor utgiftspost i hushållet. Är du på väg att köpa bostad eller är det dags att fundera på att byta långivare, kan det kan vara värt det att jämföra bolånegivarna så att du får så låg ränta som möjligt.

-Vi har uppdaterat vår jämförelse över bolån med de senaste ränteändringarna. Ska du köpa bostad eller funderar du på att byta bolånegivare så kan du enkelt se hur räntorna skiljer sig åt, tipsar Kicki Westerståhl, chef på Konsumenternas Bank- och finansbyrå, om.

I jämförelsen hittar du både de annonserade bolåneräntorna och genomsnittsräntorna för bolån. Vill du ha hjälp att räkna ut hur mycket dina bolån kommer att kosta om du ska köpa bostad använd vår Bolånekalkyl.

Vill du räkna på vad bolånet kommer att kosta med högre ränta så använder du Lånelabbet.