Binära optioner

Binära optioner marknadsförs ofta som att det finns en chans till hög avkastning. Risken att du förlorar hela ditt satsade belopp är dock väldigt hög eftersom binära optioner är komplicerade produkter.

Spekulerar du i binära optioner kan du bara satsa på två möjliga utfall: att en viss omständighet inträffar eller att den inte gör det. Om du har rätt vinner du en på förhand bestämd utdelning. Har du fel förlorar du hela din insats. På så vis blir risken väldigt hög och du kan förlora allt du satsat. Binära optioner följer en underliggande tillgång som en aktie, ränta, råvara, bitcoin, valuta eller motsvarande.

ESMA och Finansinspektionen har på grund av den höga risken kraftigt begränsat handeln med binära optioner till konsumenter.

Handel med binära optioner

Binära optioner är något som du som konsument kan spekulera i men handel är kraftigt begränsad genom beslut från Finansinspektion. Beslutet bygger på att det är väldigt höga risker med att spekulera i binära optioner och du ska alltid handla dessa hos en aktör som har tillstånd.

Varningar och förbud
Är binära optioner ett finansiellt instrument?
Måste man ha tillstånd för att sälja binära optioner?

Externa webbplatser

Finansinspektionens föreskrifter