Jämför sparkonton

Det finns olika typer av sparkonton, både sådana där du kan ta ut dina pengar när som helst och konton som har bindningstider eller andra begränsningar för uttag. Alla sparkonton som visas i jämförelsen omfattas av insättningsgarantin.

Vilket sparkonto passar dig bäst?

Vi visar två olika jämförelser av sparkonton. Den ena visar samtliga räntor som företagen erbjuder - rörlig ränta och fast ränta från 3 månader och upp till 5 år. Den andra visar villkoren för alla konton i jämförelsen, till exempel uttagsvillkor.

Det konto som har den högsta sparräntan behöver inte vara det som är bäst för dig. På konton med högre räntesatser kan det finnas villkor som begränsar antalet fria uttag. Gör du fler uttag än vad villkoren tillåter, får du betala en uttagsavgift. Det första du bör göra är att tänka igenom vad som är viktigt för just dig. Du kan räkna på vad ett sparande på sparkonto ger i vår Sparkalkyl.

Viktigt att kontrollera om sparkonton

Vår översikt av sparkonton är indelad i två grupper. I den ena finns konton utan bindningstid och den andra visar konton som är bundna viss tid.

Andra viktiga saker att kontrollera:
Insättningsgarantin gäller

Insättningsgaranti för konton i utländska banker

För konton i utländska banker gäller landets insättningsgaranti.

Dansk
Estnisk
Finsk
Litauisk
Maltesisk 
Norsk