2024-05-28 Nyhet

Konsumenternas medverkar på Järvaveckan

Torsdagen den 30 maj deltar Konsumenternas Försäkringsbyrå i Järvaveckan. Vi finns på plats för att föra samtal om hemförsäkringar och medverkar i ett seminarium om varför alla i Sverige behöver en hemförsäkring.  

Varför behöver alla i Sverige en hemförsäkring? Hur kan en hemförsäkring skydda ditt hem, dina saker och din familj? Under Järvaveckan arrangeras ett seminarium med namnet En hemförsäkring skyddar mer än ditt hem! Dina Försäkringar är huvudarrangör och bland de medverkande finns Anna-Karin Baltzari Danfors från Konsumenternas Försäkringsbyrå.

 - Jag ser mycket fram emot att besöka Järvaveckan och att få möjlighet att föra samtal om hemförsäkringar. Hemförsäkringarna i Sverige är unika eftersom de är så omfattande och ett så betydelsefullt komplement till samhällets skydd. Det är ett viktigt budskap till de människor som saknar en hemförsäkring idag, säger Anna-Karin Baltzari Danfors.

Här finns mer information om seminariet

Varför hemförsäkring?

Under seminariet kommer också branschorganisationen Svensk Försäkring berätta om projektet Varför hemförsäkring? Projektets målsättning är att minska andelen oförsäkrade människor i Sverige.

Här kan du läsa mer om projektet och hämta material

Om Järvaveckan

Järvaveckan 2024 arrangeras på Spånga Idrottsplats mellan 29 maj och 1 juni. Det är öppet för allmänheten från kl 12:00 till 19:00. Stiftelsen The Global Village står bakom Järvaveckan som är en mötesplats för samhällsengagerade företag, föreningar, myndigheter, politiker och medborgare. Syftet är att minska avståndet mellan de folkvalda politikerna och medborgarna. 

Läs mer om Järvaveckan

Mer om hemförsäkringar

Här finns mer information om hemförsäkringar

Ny i Sverige? Läs om hemförsäkringar på lätt svenska