2019-12-02 Nyhet

Jämför kapitalfrigöringskrediter – lån till äldre

Äldre personer som på grund av låg inkomst inte klarar en traditionell kreditprövning kan erbjudas lån som heter kapitalfrigöringskrediter. Vad ska du tänka på innan du tar en kapitalfrigöringskredit? Hur ser villkoren ut och vad kostar det? Det och annat får du svar på i vår nya jämförelse.

I dagarna har Konsumenternas Bank- och finansbyrå publicerat en ny jämförelse av kapitalfrigöringskrediter.

Vad är en kapitalfrigöringskredit?

Kapitalfrigöringskrediter är lån som erbjuds äldre personer, som på grund av låg inkomst inte klarar en traditionell kreditprövning. Det krävs att du har en obelånad eller lågt belånad villa, bostadsrätt eller fritidshus som säkerhet. 

För att bevilja en kapitalfrigöringskredit behöver långivaren inte bedöma din återbetalningsförmåga utan kan i stället basera storleken på lånet på det obelånade värdet i bostaden.

Lånet kan betalas ut som ett engångsbelopp, som månadsbelopp eller som ett kombibelopp (en del direkt och resten som månatliga utbetalningar). 

Jämförelsen innehåller två bolag

- Den nya jämförelsen av villkor och kostnader kan bli en bra hjälp för dig som överväger att ta en kapitalfrigöringskredit, säger Fredrik Pettersson, jurist på Konsumenternas Bank- och finansbyrå. Välj utifrån dina behov – och ta bara krediten om du verkligen behöver ett kapitaltillskott. 

Du kan själv jämföra kapitalfrigöringskrediter här på konsumenternas.se