2022-09-19 Nyhet

Senaste räntan på 135 olika sparkonton

De senaste sparräntorna och nya aktörer, det hittar du i vår jämförelse av 135 olika sparkonton. Du som bara är intresserad av konton med rörlig ränta eller ett års bindningstid kan i stället använda nya Konsumenternas lista.

Vi på Konsumenternas Bank- och finansbyrå märker ett ökat intresse för sparkonton, kanske för att börsen känns osäker just nu för många konsumenter. De söker alternativ och ett tryggt sparande med insättningsgaranti.

I vår jämförelse av sparkonton kan du jämföra räntor och andra villkor för 135 olika sparkonton, alla med insättningsgaranti. Högst ränta får du oftast om du är beredd att binda ditt sparande i flera år.

Samtidigt händer det mycket med räntorna för närvarande. Och du kanske inte är beredd att binda dina sparpengar alltför länge. Den pågående inflationen gör att sparpengarna minskar i värde och vi vet inte hur räntorna på sparkonton kommer att utvecklas framöver. Därför har vi just nu också tagit fram Konsumenternas lista, där du kan jämföra vilken ränta du får på sparkonton med rörlig ränta och på konton där räntan är bunden i ett år.

- Många konsumenter undrar varför inte sparräntorna går upp när bolåneräntorna gör det, säger Olivia Kanehorn, jurist på Konsumenternas Bank- och finansbyrå. Bankerna är inte skyldiga att höja sparräntorna bara för att Riksbankens styrränta höjs, men många banker och kreditmarknadsbolag gör det just nu.

- Därför ser vi en hel del förändringar i vår jämförelse, fortsätter Olivia Kanehorn. Du som letar efter ett bra sparkonto har större chans än på länge att hitta något som passar dig, 

Jämför villkor och räntor i 135 sparkonton

Konsumenternas lista - jämför rörlig ränta med bundet i 1 år