2022-04-01 Nyhet

Vill du jobba hos oss på Konsumenternas Bank- och finansbyrå?

Vi söker en empatisk, nyfiken och driven jurist med stort intresse för konsumentfrågor inom bank- och finansområdet.

Arbetet innefattar vägledning till konsumenter per telefon och mejl samt löpande arbete med att ta fram fakta och information till vår informativa webbplats konsumenternas.se.

Du kommer också delta i olika projektarbeten, föra dialoger med banker och företag inom finansbranschen, hålla presentationer samt ha kontakt med massmedia. I rollen ingår även att bevaka lagstiftning inom det finansiella området som på ett eller annat sätt får betydelse för konsumenter. Eftersom du kommer att ha löpande kontakter med konsumenter, myndigheter, branschorganisationer med flera är det viktigt att du håller dig uppdaterad både när det gäller regelverk och produktutveckling på finansområdet.

Vem är du?

Du har juristexamen och ett brinnande intresse för konsumentfrågor och frågor som rör området bank och finans. Praktisk erfarenhet från finansbranschen är meriterande.

Du är en empatisk och engagerad person med ett genuint intresse för människor. Du har också ett strukturerat arbetssätt och trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp. Vidare har du mycket god förmåga att uttrycka dig enkelt och begripligt på svenska i både tal och skrift samt en mycket god förmåga att uttrycka dig på engelska.

Mer information

Vi är idag 9 medarbetare på kontoret som ligger i Garnisonen på Karlavägen i Stockholm. Vi delar lokal med Konsumenternas Försäkringsbyrå och Konsumenternas Energimarknadsbyrå och totalt är vi drygt 20 personer.

Konsumenternas Bank- och finansbyrå är en oberoende stiftelse vars uppdrag är att hjälpa konsumenter genom att ge kostnadsfri vägledning i frågor som rör bank, fondbolag, värdepappersbolag och andra finansiella företag. Byråns styrelse består av ledamöter som utses av Finansinspektionen, Konsumentverket, Svenska Bankföreningen, Fondbolagens förening och Svensk Värdepappersmarknad. 

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 24 april. Intervjuer kommer ske löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Sök jobbet här.

Har du frågor går det bra att kontakta byråns chef Kicki Westerståhl på tfn 08-522 789 81 eller kicki.westerstahl@konsumenternas.se alternativt Fredrik Nordquist på tfn 08-522 789 84 eller fredrik.nordquist@konsumenternas.se.