2020-10-29 Nyhet

Välkommen till nya konsumenternas.se

Nya konsumenternas.se vänder sig till dig som vill ha koll på bank, försäkring, sparande och pension. Vi ger dig oberoende och kostnadsfri information. Förutom jämförelser av försäkringar och banktjänster finns flera praktiska verktyg som kalkyler och guider och tips för olika livssituationer.

- Vi har gjort en rejäl modernisering av hela webbplatsen och förbättrat flera funktioner, som till exempel våra oberoende jämförelser av försäkringar och banktjänster. De täcker en stor del av den svenska marknaden. Vi lyfter fram viktigt innehåll och begränsningar som är bra att känna till. Du kan själv filtrera efter dina önskemål och till exempel jämföra olika bolag, säger Anna-Karin Baltzari Danfors, chef för Konsumenternas Försäkringsbyrå.  

På konsumenternas.se finns:

Jämförelser av försäkringar och banktjänster

Du kan bland annat jämföra barnförsäkringar, hemförsäkringar och bilförsäkringar med hjälp av Konsumenternas poänglista. Dessutom hittar du pensionsförsäkringsjämförelser och Jämförpris. Du kan även jämföra boräntor, kontokort och olika sparformer. I Konsumenternas lista ger vi exempel på vad som kan vara viktigt att titta på i olika situationer.

Guider och checklistor

Här finns bland annat vår Pensionsguide och den nya guiden Vilka försäkringar behöver jag? som hjälper dig att ta ställning till vilka försäkringar som är nödvändiga och vilka du kan vara utan. Ska du byta bank, spara till dina barn eller begära ersättning för en personskada? Titta gärna i checklistorna.

Kalkyler och verktyg

Våra kalkyler är nu mer användarvänliga. I Bolånekalkylen ser du vad ett bolån kostar dig per månad, år och tills det är återbetalt. I Lånelabbet kan du se hur ändrade räntor och amorteringar påverkar dina kostnader.

Livssituationer

Här har vi samlat råd från både bank- och försäkringsområdet. Vi ger bland annat tips till dig som ska flytta hemifrån, köpa bostad eller ta hand om ett dödsbo.

Nyheter

Vi ger råd och belyser aktuella frågor i våra nyheter, blogginlägg och poddsändningar. Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev.

- Vi säljer ingenting och arbetar inte på uppdrag av något företag. Det verkar många konsumenter uppskatta. Redan förra året hade konsumenternas.se 2,5 miljoner besökare. Behovet av oberoende vägledning tycks inte minska. Tvärtom. Välkommen till nya konsumenternas.se. Vi hoppas att du gillar vår webbplats, säger Kicki Westerståhl, chef för Konsumenternas Bank- och finansbyrå.

Lyssna på Bank- och finanspodden om vår nya webbplats.