2020-07-06 Nyhet

Se över ditt sparande nu i semestertider

Vad ska du tänka på när du väljer ett sparkonto? Det är alltid viktigt vad ett konto har för ränta. Men det finns konton med rörlig och fast ränta och det finns konton med fria uttag och de som har bindningstid eller andra uttagsrestriktioner. De senare kan ge högre ränta men också ta ut avgifter om du behöver tar ut pengarna på ett sätt som inte står i kontovillkoren. Det och annan viktig information hittar du i vår sparkontojämförelse.

Du som vill jämföra sparkonton – gå in på vår jämförelse. Där hittar du aktuella sparräntor från 46 olika banker och kreditmarknadsbolag. Alla konton i vår jämförelse omfattas av insättningsgarantin, vilket innebär att insättningar upp till 950 000 kronor är skyddade.

- Jämförelsen är en bra hjälp för dig som ska välja ett sparkonto, säger Fredrik Pettersson, jurist på Konsumenternas Bank- och finansbyrå. Många har pengar stående på sitt lönekonto till ingen eller väldigt låg ränta. Men det tar inte mer än ett par minuter att öppna ett nytt konto och få i alla fall upp till 1 procents ränta med helt fria uttag.

Räntorna i jämförelsen uppdateras var fjortonde dag eller så fort ändringar kommer in till byrån. Villkoren i jämförelsen uppdaterar vi två gånger per år.

Du kan själv jämföra sparkonton här på konsumenternas.se