2020-04-03 Nyhet

Vill du jämföra olika sparkonton? Vår jämförelse är nu uppdaterad både vad gäller kontovillkor och räntor.

Vad ska du tänka på när du väljer ett sparkonto? Det är alltid viktigt vad kontot har för ränta. Men är det rörlig eller fast ränta? Och har kontot fria uttag eller har det uttagsrestriktioner. Det och annan viktig information hittar du i vår sparkontojämförelse.

Du som vill jämföra sparkonton – gå in på vår jämförelse. Där hittar du inte bara sparräntor utan de senaste, uppdaterade kontovillkoren.

Jämförelsen är indelad i två delar. Den visar dels konton med fria uttag, dels så kallade bundna konton, det vill säga konton som har fast bindningstid eller andra uttagsrestriktioner. Självklart omfattas samtliga konton i jämförelsen av insättningsgarantin.

- Jämförelsen är en bra hjälp för dig som ska välja ett sparkonto, säger Fredrik Pettersson, jurist på Konsumenternas Bank- och finansbyrå. Det är viktigt att du som sparare är medveten om vilka villkor kontot har innan du öppnar det.

Räntorna i jämförelsen uppdateras var fjortonde dag eller så fort ändringar kommer in till byrån. Villkoren i jämförelsen uppdaterar vi två gånger per år.

Du kan själv jämföra sparkonton här på konsumenternas.se