2018-07-03 Podd

Nytt avsnitt av Bank- och finanspodden - om sparkonton och buffertsparande

Nu kan du lyssna på ett nytt avsnitt av Bank- och finanspodden. Den här gången pratar vi om sparande och sparkonton.

Man kan ha olika syften med sitt sparande, till exempel spara kortsiktigt för att bygga upp en ekonomisk buffert eller spara långsiktigt till boende eller pensionstiden. I det här avsnittet av Bank- och finanspodden pratar vi om att spara till en buffert, det vill säga för att ha pengar till att klara av större utgifter. Då passar det bra att spara på ett sparkonto.

- Många sparar på konton som inte ger någon ränta alls. Men det finns bra och trygga alternativ till att låta pengarna stå kvar på till exempel ett lönekonto utan ränta, säger Fredrik Pettersson, jurist på Konsumenternas Bank- och finansbyrå.

Sparkonton med fria uttag
Ett sparkonto med fria uttag passar bra till buffertsparande, så att pengarna är direkt tillgängliga. I Konsumenternas Bank- och finansbyrås jämförelse över sparkonton finns många sådana konton att välja bland, alla med insättningsgaranti.

- I poddinslaget berättar vi om insättningsgarantin och ger lite andra tips om vad som är bra att tänka på när man ska välja sparkonto, säger Eva Lindström, också jurist på Konsumenternas Bank- och finansbyrå.

Lyssna på Bank- och finanspodden om sparkonton och buffertsparande

Jämför sparkonton