Prenumerera på nyheter via RSS

 • 2019-02-22

  Vad vet svenskar om sitt försäkringsskydd när de reser utomlands?

  Som svensk har du troligen ett ganska bra försäkringsskydd när du reser utomlands. Dels finns ett reseskydd i alla hemförsäkringar, vilket ca 97% av svenska hushåll har. Dels tecknas många separata reseförsäkringar utifrån specifika ändamål. Men hur står det till svenskarnas kunskap kring sina försäkringar?

 • 2019-02-21

  Podd om konsumtionslån och högkostnadskrediter

  Nu har vi publicerat ett nytt avsnitt av Bank- och finanspodden. I det nya avsnittet pratar vi om konsumtionslån och högkostnadskrediter.

 • 2019-02-19

  Du kan ha rätt till ersättning för skador på grund av snötryck

  Mycket snö har samlats på hustaken, särskilt i norra Sverige. Om snötrycket skulle knäcka till exempel en av takstolarna i ditt bostadshus kan du få ersättning från din villaförsäkring.

 • 2019-02-14

  Får jag ersättning för stöld när jag packat takboxen kvällen före?

  Sportloven har börjat i vissa delar av Sverige. Många som ska resa till fjällen sätter på takboxen på bilen och packar den full med skidutrustning kvällen före avresan. Tänk på att stölder ur takboxar ökar.

 • 2019-02-13

  Sportlov – vad händer om olyckan är framme?

  Den här veckan startar sportloven i Sverige. Om du ska i väg på en skidresa är det en god idé att se över vad du och din familj har för försäkringsskydd. Vad händer till exempel om någon av er bryter benet i skidbacken eller får skidorna stulna?

 • 2019-02-11

  Orange kuvertet - ett bra tillfälle att se över hela din pension

  Pensionsmyndigheten har i dagarna börjat skicka ut de orange kuverten. Det orange kuvertet är ett årsbesked över din allmänna pension. Varför inte passa på att använda informationen för att se över hela din pension, även dina eventuella tjänstepensioner och eget sparande?

 • 2019-02-08

  Jämför sparkonton – nya villkor och räntor

  Vad ska du tänka på när du ska välja ett sparkonto? Vilken ränta du har på kontot är alltid viktigt. Men är det rörlig eller fast ränta, och har kontot fria uttag eller finns det uttagsrestriktioner? Det och annan viktig information hittar du i vår sparkontojämförelse.

 • 2019-02-05

  Varning för ”räddningsbolag”

  Konsumenternas Bank- och finansbyrå har tidigare varnat för olika typer av bankbedrägerier och nu läggs ytterligare en varning till listan. Finansinspektionen redogör och varnar nu för hur "räddningsbolag "lurar konsumenter på pengar.

 • 2019-01-31

  Krav på information om fonder

  Konsumenternas Bank- och finansbyrå har utökat sin information om vilka krav som ställs på fondförvaltares fakta. Syftet är att du som konsument lättare ska kunna utvärdera vilka fonder du vill investera i.

 • 2019-01-22

  Ny jämförelse av villaförsäkringar

  Konsumenternas Försäkringsbyrå lanserar en ny jämförelse som gör det lättare för dig att välja villaförsäkring.

 • 2019-01-18

  Lyssna på podd om bilförsäkringar

  Som konsument förväntas du ha koll på många olika typer av försäkringar. I den här podden beskrivs bland annat de vanligaste typerna av bilförsäkring och vilka frågor vi på Konsumenternas Försäkringsbyrå får om dem.

 • 2019-01-17

  Du kan ha rätt till skadestånd om du halkar

  Om du halkar och skadar dig kan du ha rätt till skadestånd om fastighetsägaren eller kommunen har varit vårdslös.

 • 2019-01-02

  Hur gäller din försäkring vid storm?

  Beroende på vilken skada du har drabbats av kan du ha rätt till ersättning från olika försäkringar, till exempel din villaförsäkring, hemförsäkring och bilförsäkring. Det är viktigt att du anmäler skadan så snart som möjligt till ditt försäkringsbolag.