Jämför hemförsäkringar

Hitta en hemförsäkring som passar dig. Se våra experters bedömningar eller jämför själv innehållet i olika försäkringar. Du kan också jämföra hur försäkringsbolagen arbetar med hållbarhet. Vi jämför de flesta hemförsäkringar som finns i Sverige.

Vi sätter poäng på hemförsäkringar

Du behöver en hemförsäkring oavsett om du bor i hyresrätt, bostadsrätt eller villa. Den innebär ett grundläggande försäkringsskydd som kan ge ersättning om dina saker skadas men innehåller också ett reseskydd, rättsskydd, överfallsskydd och ansvarsskydd (skadeståndsskydd). Om du vill ha ett mer omfattande försäkringsskydd kan du utöka din försäkring. I jämförelsen kan du också se hur bostadsrättstillägget gäller för dig som bor i bostadsrätt. Läs om vad som ingår i en hemförsäkring.

Vi gör en bedömning av vad som är det viktigaste innehållet i försäkringarna och värderar det. Vi utgår från vad som är viktigt för en genomsnittlig konsument och ser till exempel på vilken ekonomisk konsekvens en stor skada kan få. Totalpoängen är viktigast att titta på. Den är en sammanvägning av delpoängen för olika delar i försäkringen. Till exempel sätter vi delpoäng i stöldskyddet efter hur stor ersättningen kan bli om du blir bestulen på egendom som du förvarar utanför bostaden.

Poängen baseras på informationen som du ser i valet Jämför villkor. Fem (5) poäng motsvarar det bästa skyddet enligt vår bedömning. 

Hur ser du skillnad mellan försäkringarna?

Vi jämför två produkter från varje försäkringsbolag (med undantag för Länsförsäkringsgruppen): en grundprodukt och en utökad produkt (den utökade är antingen en så kallad storprodukt eller en grundprodukt med tillägg).

 • Basnivå
  En försäkring på basnivå får inte högsta poäng eftersom den ger lägre ersättning till exempel om  saker som du förvarar i vinds- och källarförråd skadas.
 • Med allrisk
  Allrisk (drulle) i försäkringen ger högre poäng eftersom du kan få ersättning för om du till exempel skulle tappa datorn i golvet.
 • Stor, Large, Plus eller Super
  I paketförsäkringar ingår bland annat allrisk och utökat reseskydd. De får högre poäng eftersom de kan ersätta till exempel en avbeställning av resa på grund av sjukdom.
 • Allrisk och utökat reseskydd
  När ett försäkringsbolag inte säljer färdiga paket, utan du själv måste välja utökningarna, har vi gjort dem jämförbara med paketförsäkringar genom att bedöma försäkringarna inklusive tilläggen allrisk och utökat reseskydd. 

Kontrollera att hemförsäkringen gäller för alla i familjen och hushållet

En och samma hemförsäkring gäller oftast för alla som är skrivna på samma adress och som delar hushåll med varandra. Hos några bolag räcker inte folkbokföringen utan det krävs i stället att varje person som ska ingå står med sitt namn på försäkringsbrevet - och det kan kombineras med krav på så kallad hushållsgemenskap.

Oberoende jämförelser

Våra jämförelser är framtagna för att ge dig ett bra underlag för beslut när du ska välja en försäkring, banktjänst eller en pensionsprodukt. Vi strävar efter att täcka in de flesta företag och produkter på marknaden och vi lyfter fram viktigt innehåll eller begränsningar som är bra att känna till. Vi jämför nästan aldrig premier i försäkringar, eftersom de sätts individuellt. Vi säljer ingenting och arbetar inte på uppdrag av något företag. Saknar du något företag eller produkt, så kontakta oss