2023-09-27 Nyhet

Konsumenternas Försäkringsbyrå bidrar till Tjänstepensionens dag

Tjänstepension är en viktig del av din framtida pension. Så viktig att den fått en egen dag den 27 september. Konsumenternas Försäkringsbyrå bidrar i år med guiden Pensionstips för alla åldrar.

De allra flesta som arbetar (9 av 10) har tjänstepension via sin arbetsgivare. Den kommer att utgöra en stor del av din framtida pension.

För att öka medvetenheten om tjänstepensionens betydelse har de stora pensionsbolagen och en rad andra aktörer i flera år anordnat Tjänstepensionens dag den 27 september.  

Dagen uppmärksammas genom olika aktiviteter, framför allt i medierna.

Konsumenternas Försäkringsbyrå har i år valt att lyfta fram guiden Pensionstips för alla åldrar för att uppmärksamma dagen. I guiden anpassas råden om vilket fokus du som konsument ska ha på din pension efter hur gammal du är.

Förutom guiden erbjuder vi på webbplatsen konsumenternas.se fakta om tjänstepension, t ex vad som gäller inom de fem stora kollektivavtalen. Dessutom vad det innebär att ha en individuell tjänstepension och att vara utan tjänstepension. Du hittar också olika beräkningsverktyg som inte finns hos någon annan aktör. Till exempel kan du räkna ut hur stor skillnad det blir mellan att betala för ett efterlevandeskydd i din pension och att inte göra det.

Läs mer