2022-04-22 Podd

Gravidförsäkring, behövs det? Nytt avsnitt av Försäkringspodden

Gravidförsäkringar säljs av alla de större försäkringsbolagen och finns i två varianter: gratis försäkring eller en försäkring som man betalar för. I det nya avsnittet av Försäkringspodden går vi igenom bland annat vad som skiljer sig mellan en gratisförsäkring och den man betalar för.

En gravidförsäkring är viktig att ha men man bör vara medveten om att ersättningen i många fall är låg. I det senaste avsnittet av Försäkringspodden sammanfattar Jenny Sparring och Håkan Carlsson, jurister på Konsumenternas Försäkringsbyrå, vad som är viktigast att veta om gravidförsäkringarna.

- Det känns angeläget att berätta om vilket skydd den gravida och barnet kan få från en gravidförsäkring men också vad man inte kan få ersättning för, förklarar Jenny Sparring. Du kan själv jämföra gravidförsäkringar på vår webbplats, konsumenternas.se.

I podden berättar Jenny och Håkan också hur länge gravidförsäkringen gäller och om det går att teckna flera försäkringar parallellt.

- Vi betonar också vikten av att snabbt skaffa en barnförsäkring till sitt nyfödda barn, säger Håkan Carlsson. Gravidförsäkringen övergår inte automatiskt i en barnförsäkring och det är inte heller säkert att du vill ha barnförsäkringen i samma bolag som du hade gravidförsäkringen; i alla händelser bör ju jämföra barnförsäkringar innan du tecknar en.

Lyssna på Försäkringspodden