2024-03-18 Nyhet

Därför ska du ha en hemförsäkring

Alla bör ha en hemförsäkring, åtminstone en basförsäkring. Det konstaterar Anna-Karin Baltzari Danfors i det senaste avsnittet av Ekonomiakuten i Sveriges radio.

Vilka försäkringar bör du ha och vilka du kan skippa? Det var ämnet i Ekonomiakuten den 18 mars. Förutom Anna-Karin Baltzari Danfors, chef för Konsumenternas Försäkringsbyrå medverkade Moa Langemark, konsumentskyddsekonom på Finansinspektionen.

Många svenskar har inte koll på hemförsäkringar. En av fem vuxna har inte hört talas om hemförsäkring. Två av fem unga saknar kännedom om hemförsäkringar. Det visar en undersökning från Finansinspektionen.

Även på Konsumenternas Försäkringsbyrå märker vi att många konsumenter inte känner till att hemförsäkringar omfattar många viktiga delar. Alla hemförsäkringar ger ett bra basskydd som man inte bör vara utan.  

I Ekonomiakuten förklarar Anna-Karin Baltzari Danfors bland annat varför man inte bör resa oförsäkrad. Hon tipsar också om att ett allrisktillägg (eller drulleförsäkring) i hemförsäkringen är bra att ha om mobilen går sönder, betydligt bättre än en produktförsäkring. 

Till Ekonomiakuten: Därför ska du ha en hemförsäkring

Läs mer om hemförsäkringar