2021-03-24 Nyhet

Välj rätt hundförsäkring till din valp

Du som ska köpa hund kan försäkra dig mot höga veterinärkostnader med hjälp av en hundförsäkring. Det är bra att köpa försäkringen så tidigt som möjligt. Vi hjälper dig att jämföra olika hundförsäkringar.

Att köpa sällskapshund är populärt och många vill skaffa en valp nu till våren. För att skydda dig mot höga veterinärkostnader är det en god idé att teckna hundförsäkring från samma dag som du blir formell ägare till hunden.

Gör ett medvetet val

Det kan vara problematiskt att byta hundförsäkring när hunden blivit äldre och haft olika sjukdomar eller skador. Det är därför bra att välja försäkring med omsorg redan från början.

 - En hundförsäkring omfattar som regel inte sjukdomar eller skador som visat sig före försäkringens startdatum. Har du avslutat en tidigare försäkring så kan du inte vända dig till ditt gamla försäkringsbolag för ersättning, säger Stefan Thelenius, försäkringsspecialist på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Vår hundjämförelse är ras- och könsneutral

I vår oberoende jämförelse av hundförsäkringar kan du jämföra de flesta försäkringar som finns på den svenska marknaden. Vi poängsätter hundförsäkringar utifrån deras viktigaste innehåll. Poängjämförelsen är ras- och könsneutral. Det betyder att vi inte tar hänsyn till sjukdomar eller besvär som i större utsträckning drabbar vissa raser. Kontrollera därför noga vilka begränsningar och undantag som din hundförsäkring innehåller och som kan bli aktuella för just din ras.

Välj efter ditt långsiktiga behov

Välj försäkring och veterinärbelopp huvudsakligen utifrån ditt behov av skydd. Uppgift om priset på försäkringen kan du få på försäkringsbolagens webbplatser. Tänk gärna långsiktigt i ditt val av bolag.

 - Det är vanligt att försäkringsbolagen ger en valprabatt under hundens första levnadsår. Det kan därför vara bra att tänka mer långsiktigt och försöka bedöma kostnaden och skyddet för hundens hela förväntade livslängd, avslutar Stefan Thelenius.

Här kan du Jämföra olika hundförsäkringar.