2024-01-23 Nyhet

Risker med att byta eller säga upp barnförsäkringen

Så här års ser många över sin ekonomi. Att byta eller att säga upp en försäkring kan vara ett sätt att spara pengar. Men se upp. När det gäller barnförsäkringar och andra personförsäkringar kan det vara både riskfyllt och dyrt i längden.

Är du missnöjd med innehållet eller priset på din försäkring kan du alltid byta till ett annat försäkringsbolag. Men när det gäller barnförsäkringar och andra personförsäkringar bör du ändå vara försiktig.

- Att byta personförsäkring kan vara riskfyllt eftersom den nya försäkringen inte kommer att gälla för sjukdomar och skador som uppkommit innan du köpte försäkringen. Har du en sjukdomshistorik rekommenderar jag därför att inte byta försäkring, säger Jenny Sparring, jurist och expert på personförsäkringar.

Behåll barnförsäkringen så länge som möjligt

Många föräldrar undrar om man kan säga upp barnets försäkring när barnet fyller 18 år. Jenny Sparring rekommenderar att man behåller barnförsäkringen så länge som möjligt, vilket normalt är till 25-årsdagen. Barnförsäkringen ger ett bra skydd som en vuxenförsäkring inte kan ge, till exempel om barnet får en allvarlig sjukdom och inte kommer ut i arbetslivet.

Läs mer i pressmeddelandet: Risker med att byta eller säga upp barnförsäkringen