2024-02-20 Nyhet

Rätt försäkrad på sportlovet

Sportloven är i gång och många familjer beger sig till fjällen. Vi tipsar om hur försäkringar gäller om någon skadar sig i skidbacken och vid andra händelser som kan inträffa under skidresan.

- Det är bra att ha koll på sitt försäkringsskydd. Den som skadar sig i skidbacken, tvingas avboka fjällstugan på grund av sjukdom eller får fel på bilen kan ofta få ersättning från någon försäkring. Det säger Anna-Karin Baltzari Danfors, chef på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Skador i skidbacken

Om du råkar ut för en olycka kan du få ersättning från en olycksfallsförsäkring. Du kan ha en individuell olycksfallsförsäkring men du kan också vara försäkrad genom till exempel din arbetsgivare, fackförbund eller som medlem i en förening. Du kan få ersättning från flera försäkringar för samma skada, så se till att anmäla skadan till alla försäkringsbolag om du har flera försäkringar. 

- Om ditt barn skadar sig ska du anmäla skadan till barnförsäkringen men också till skolförsäkringen. Många skolförsäkringar gäller nämligen även på fritiden och under lov. Även om skadan inte är så allvarlig kan det vara bra att dokumentera skadorna hos sjukvården eftersom försäkringsbolagen kräver att du kan påvisa samband mellan olyckan och dina skador, säger Håkan Carlsson, jurist och expert på personskador på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Läs mer i vårt pressmeddelande