2023-09-25 Nyhet

Flera nyheter i vår jämförelse av bilförsäkringar

Flera försäkringsbolag har nyligen förbättrat innehållet i sina bilförsäkringar. Se det senaste resultatet och vilka poäng som försäkringarna får i vår oberoende jämförelse av bilförsäkringar.

Konsumenternas Försäkringsbyrå jämför cirka 40 olika bilförsäkringar. Vi jämför och sätter poäng på två försäkringar från varje försäkringsbolag, deras grundprodukt och deras mest omfattande försäkring. Flera försäkringsbolag har nyligen ändrat i sina försäkringsvillkor och nu ingår även Hedvigs bilförsäkring i jämförelsen.

De största förändringarna som skett är att maskinskada kan ersättas upp till 20 000 mil hos ett bolag, medan ett annat bolag ersätter hyrbil i upp till 80 dagar.

Bland mer omfattande försäkringar (stor- och tilläggsprodukter) så placerar sig följande försäkringsbolag i toppen av vår poänglista:

1. Folksam, Paydrive, Trygg-Hansa, Watercircles (4,6)

2. Gjensidige, If, Swedbank (4,5)

3. ICA försäkring och Volvia (4,4)

Bland grundprodukterna får Paydrive och Watercircles högst poäng (4,2) följt av Folksam och ICA (4,1). Skalan går från 1 till 5 poäng.

 - Vår jämförelse ger en aktuell bild av hur marknaden ser ut. Det är ett praktiskt verktyg för konsumenter som ska välja eller byta bilförsäkring. Genom att synliggöra och jämföra innehållet i olika försäkringar så märker vi också att försäkringsbolagen succesivt förbättrar sina produkter vilket är positivt. Det säger Sofia Ulriksson, jurist på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Mer om vår biljämförelse

I Konsumenternas poänglista gör våra experter en samlad bedömning och sätter betyg på de viktigaste delarna i bilförsäkringarna.

Poängjämförelsen är en motvikt till de många prisjämförelsesajter på nätet som visar priser för ett begränsat antal försäkringsbolag. Våra försäkringsexperter gör en djupanalys av innehållet i de vanligaste försäkringarna på marknaden.

Under Jämför villkor kan konsumenter själva jämföra olika delar av försäkringarna.

Här hittar du jämförelsen av bilförsäkringar