2023-10-27 Podd

Försäkringar i oroliga tider

När nyheterna handlar om ekonomisk oro, avsiktliga sprängningar eller svåra naturskador, kan det vara tryggt att veta att det finns försäkringar som ger ersättning också vid sådana tunga tillfällen. Om det handlar det senaste avsnittet av Försäkringspodden.

- Sprängningar och anlagda bränder hör vi nästan dagligen om, säger Peter Stark, jurist på Konsumenternas Försäkringsbyrå och medverkande i podden. Bor du i ett flerfamiljshus som skadas är det antingen hyresvärdens eller bostadsrättsföreningens försäkring som tar kostnaden för att åtgärda skadorna. Men bor du i villa är det din egen villaförsäkring som du ska begära ersättning från. Din hemförsäkring ersätter normalt skadade saker, kostnader för annat boende en tid och dessutom krisstöd.


Podden programleds som vanligt av Jenny Sparring, jurist på Konsumenternas Försäkringsbyrå. Hon och gästerna går igenom hur försäkringsskyddet ser ut i en rad aktuella händelser. Jenny inleder med att uppmana dem som drabbats av personskador att direkt vända sig till sitt försäkringsbolag för att höra vilken ersättning de kan ha rätt till.

Lyssna på Försäkringspodden.