2023-08-25 Nyhet

Så väljer du hundförsäkring - Nytt avsnitt av Försäkringspodden 

Konsumenternas Försäkringsbyrå har nyligen publicerat en helt ny jämförelse av hundförsäkringar. I Försäkringspodden berättar vi om hur du kan använda den för att se vad som är viktigast att tänka på när du ska välja en hundförsäkring – antingen till en valp eller till en äldre hund.

Jenny Sparring intervjuar i det här avsnittet av Försäkringspodden två av sina kollegor, Stefan Thelenius och Håkan Carlsson, som är specialister på hundförsäkringar.

- Läs på, uppmanar Håkan Carlsson, jurist på Konsumenternas Försäkringsbyrå. Inte bara om vad en viss försäkring kan ersätta utan också om din hundras. Om den t ex har större risk för att drabbas av vissa skador kan du tänka på det i ditt val.

Många tycker att hundförsäkringarna har blivit väldigt dyra, men panelen varnar ändå både för att byta försäkring och att säga upp försäkringen.

- Redan relativt begränsad veterinärvård drar snabbt i väg i kostnad. Det kan vara mycket svårt att betala själv, så du behöver en försäkring, slår Stefan Thelenius fast.

- En ny försäkring kommer inte att ersätta skador eller hälsoproblem som din hund redan har uppvisat. Försök hitta andra sätt att göra försäkringen billigare. Du kanske kan ta bort tillägg som du skaffat? Kanske livförsäkringen? Eller sänka försäkringsbeloppet eller höja självrisken, tipsar Stefan.

Lyssna på Försäkringspodden för fler tips om hur du ska välja en hundförsäkring.