2022-10-21 Nyhet

Så förebygger du skador på ditt hus - tips i Försäkringspodden

Även när du har försäkring på ditt hus innebär en skada ofta stora kostnader. Dessutom innebär alla skador direkt eller indirekt att klimat och miljö påverkas negativt. I det här avsnittet av Försäkringspodden berättar vi om vad du själv kan göra för att förebygga skador.

I det senaste avsnittet av Försäkringspodden intervjuar programledare Jenny Sparring sina kollegor och experter på boendeförsäkringar om deras bästa skadeförebyggande tips.

 - Till exempel ska du vara försiktig med att sänka temperaturen för mycket, trots energikris och rekorddyr el, säger Peter Stark, jurist på Konsumenternas Försäkringsbyrå. Det kan innebära att du orsakar frysskador som kanske inte ersätts av försäkringsbolagen.

I avsnittet diskuterar man också skador efter klimatförändringar och extremväder, till exempel vilka lärdomar man kan dra efter de kraftiga skyfallen som drabbade Gävle förra året.

- Solpaneler är en annan en mycket aktuell fråga för konsumenter, säger Andrea Szanto, jurist på Konsumenternas Försäkringsbyrå. Men det finns vissa risker med att installera dem. Det berättar vi om i poddavsnittet.

Lyssna på Försäkringspodden