2022-05-31 Pressmeddelande

Så gäller försäkringen om du missar flyget

Reseskyddet i hemförsäkringen omfattar många händelser. Men du kan inte få ersättning från försäkringen om du missar ditt flyg på grund av långa köer till säkerhetskontrollen. 

Det har på sistone varit långa köer till säkerhetskontrollerna på Arlanda flygplats. En del resenärer har missat sina flyg på grund av köerna. Det verkar dröja innan problemet är löst.

Du har ett omfattande reseskydd i din hemförsäkring. Det kan ge dig ersättning om du missar en resa på grund av att du blir sjuk eller råkar ut för en olycka. Du kan till exempel också få ersättning från försäkringen om ditt flyg eller annan anslutning blir försenat.

- Reseskyddet i hemförsäkringen omfattar många händelser men du kan inte få ersättning från försäkringen om du missar ditt flyg på grund av långa köer i säkerhetskontrollen, säger Anna-Karin Baltzari Danfors, chef på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Även om det just nu är extra besvärligt med långa köer på Arlanda flygplats så är det upp till varje resenär att se till så att man kommer i tid.

- Se till att vara ute i god tid. Ett tips är att löpande följa flygbolagens information och titta på Swedavias webbplats där det finns information om väntetiderna i säkerhetskontrollerna.

För mer information kontakta:

Anna-Karin Baltzari Danfors, telefon 070-391 88 87.

Läs mer om reseförsäkringar