2022-08-26 Nyhet

Så försäkrar du bäst din katt – råd från experterna i Försäkringspodden

Många katter är i dag oförsäkrade och vissa avlivas i onödan för att ägarna inte har råd med veterinärvård ens för relativt enkla åkommor. Det senaste avsnittet av Försäkringspodden handlar om kattförsäkringar - varför du alltid bör försäkra din katt hur du kan tänka när du väljer försäkring.

Det senaste avsnittet av Försäkringspodden gästas av Christina Gilforte, vice ordförande i organisationen Kattstallet, som tar hand om katter som far illa. Även Stefan Thelenius, djurförsäkringsexpert på Konsumenternas Försäkringsbyrå, medverkar.

Jenny Sparring är som vanligt programledare och tillsammans diskuterar panelen kattförsäkringar. Varför de är nödvändiga men också hur man som djurägare kan resonera för att få balans mellan kostnader och möjlighet till ersättning.

- Sammanfattningen av mina gästande experters råd är: skaffa alltid försäkring för din katt. Och när du väljer försäkring: håll koll på självrisker och undantag, till exempel olika rasers undantag, säger Jenny Sparring. Byt helst inte försäkring, det kan innebära att varken den nya eller den tidigare försäkringen ersätter ett sjukdomstillstånd, avslutar hon.

Katter drabbas inte sällan av smärtsamma besvär med tänderna. Flera försäkringsbolag ersätter numera tandvård.

Lyssna på Försäkringspodden så får du veta mer om vad experterna säger om kattförsäkringar.