2021-06-09 Nyhet

Förändrat resultat i Konsumenternas jämförelse av bilförsäkringar

Flera försäkringsbolag har nyligen förbättrat innehållet i sina bilförsäkringar. Vår oberoende jämförelse av bilförsäkringar är nu uppdaterad. Du kan jämföra innehållet i olika försäkringar och se vilka bolag som placerar sig högst i jämförelsen.   

I Konsumenternas Försäkringsbyrås biljämförelse ingår trettio olika försäkringar. Vi jämför både försäkringsbolagens så kallade grundprodukter och deras mest omfattande försäkringar. Flera försäkringsbolag har nyligen ändrat i sina försäkringsvillkor. Det påverkar jämförelsen. De försäkringar som placerar sig högst i jämförelsen är:

  1. Trygg Hansa Stor (4,7)
  2. If Stor (4,6)
  3. Paydrive Plus (4,5) och Swedbank/Tre Kronor Plus (4,5)

Bland grundprodukterna delas förstaplatsen av ICA Försäkring, Paydrive och Watercircles på 4,1 poäng. Skalan är 1 till 5 poäng.

 - Vi ser att försäkringsbolagen kontinuerligt har förbättrat sina bilförsäkringar sedan vi gjorde en större omarbetning av jämförelsen 2019. Det är glädjande att jämförelsen gör nytta för konsumenter och kan leda till förbättringar, säger Helen Bernerfalk jurist på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

I Konsumenternas poänglista gör vi en samlad bedömning och sätter betyg på de viktigaste delarna i försäkringarna, och både trafik- halv- och helförsäkringar jämförs. Konsumenter kan själva filtrera efter sina önskemål och jämföra specifika delar av försäkringen och välja ut de försäkringsbolag som är mest intressanta.

Poängjämförelsen är en motvikt till de många prisjämförelsesajter på nätet som visar priser för ett begränsat antal försäkringsbolag. Våra försäkringsexperter gör en djupanalys av innehållet i de vanligaste försäkringarna på marknaden.

Här hittar du vår jämförelse av bilförsäkringar