2019-10-03 Nyhet

Byrån firar 40 år och "kattbokens" författare Helen Bernerfalk

2019 är det mycket firande på Konsumenternas Försäkringsbyrå. Byrån bildades 1979 och har nu hjälpt konsumenter med frågor om försäkring och pension i 40 år. Konsumenternas Försäkringsbyrå arbetar på uppdrag av Konsumentverket, Finansinspektionen och Svensk Försäkring.

- Under hela 2019 firar och uppmärksammar vi att vi har funnits i 40 år. Det som är unikt med oss är att vi är helt oberoende och det behövs i dag som motvikt till de många kommersiella aktörer som kallar sig oberoende, trots att de i grunden förmedlar olika tjänster, poängterar Anna-Karin Baltzari Danfors, chef på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

- I dag firar vi specifikt att vår jurist och specialist inom motorförsäkringar, Helen Bernerfalk, har skrivit en ny upplaga av boken Trafikskadelagen tillsammans med Erland Strömbäck. Det är ett ärofyllt uppdrag som byrån har haft i många år. Vi är mycket stolta över Helen Bernerfalk och vad byrån bidrar med genom denna flitigt använda bok, säger Anna-Karin Baltzari Danfors.

Boken kallas internt i försäkringsbranschen för Kattboken.

- Det har varit lärorikt och roligt att skriva boken tillsammans med Erland Strömbäck, säger Helen Bernerfalk och fortsätter med att berätta att boken beskriver trafikskadelagen på ett enkelt och lättförståeligt sätt.

- Det finns bra exempel som illustrerar hur domstolar och nämnder tillämpar lagen fortsätter Helen Bernerfalk. I boken får läsaren också utförlig information om försäkringar inom motorområdet, avslutar Helen Bernerfalk.

 

Beställa boken på Norsteds juridik/Karnov.