2023-01-12 Nyhet

Jurister sökes till Konsumenternas Bank- och finansbyrå

Vi söker två nyfikna och drivna jurister med stort intresse för konsumentfrågor inom bank- och finansområdet. Den ena tjänsten är en tillsvidareanställning och den andra ett föräldravikariat från och med juni 2023.

Vi på Konsumenternas Bank- och finansbyrå är idag 9 medarbetare på kontoret i Garnisonen på Karlavägen i Stockholm. Vi delar lokaler med Konsumenternas Försäkringsbyrå och Konsumenternas Energimarknadsbyrå och totalt är vi drygt 20 personer.

Konsumenternas Bank- och finansbyrå är en oberoende stiftelse vars uppdrag är att hjälpa konsumenter genom kostnadsfri vägledning i frågor som rör bank, fondbolag, värdepappersbolag och andra finansiella företag. Byråns styrelse består av ledamöter som utses av Finansinspektionen, Konsumentverket, Svenska Bankföreningen, Fondbolagens förening och Svensk Värdepappersmarknad. 

Arbetsuppgifter

Arbetet innefattar vägledning till konsumenter per telefon och mejl samt löpande arbete med att ta fram fakta och information till vår informativa webbplats (konsumenternas.se).

Du kommer också delta i olika projektarbeten, föra dialoger med banker och företag inom finansbranschen, hålla presentationer samt ha kontakt med massmedia. I rollen ingår även att bevaka lagstiftning inom det finansiella området som på ett eller annat sätt får betydelse för konsumenter. Eftersom du kommer att ha löpande kontakter med konsumenter, myndigheter, branschorganisationer med flera är det därför viktigt att du håller dig uppdaterad både när det gäller regelverk och produktutveckling på finansområdet.

Vem är du?

Du har juristexamen och ett brinnande intresse för konsumentfrågor och frågor som rör området bank och finans. Praktisk erfarenhet från finansbranschen är meriterande.

Vi söker dig som är en empatisk och engagerad person med ett genuint intresse för människor. Du är också en utpräglad lagspelare med ett strukturerat arbetssätt som trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp. Vidare har du mycket god förmåga att uttrycka dig enkelt och begripligt på svenska i både tal och skrift samt en mycket god förmåga att uttrycka dig på engelska.

Mer information

Intervjuer kommer ske löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 12 februari.

Har du frågor går det bra att kontakta byråns chef Kicki Westerståhl på tfn 08-522 789 81 eller kicki.westerstahl@konsumenternas.se alternativt Fredrik Nordquist på tfn 08-522 789 84 eller fredrik.nordquist@konsumenternas.se.

Sök jobbet som jurist på Konsumenternas Bank- och finansbyrå

AT0I0957.jpg