Prenumerera på nyheter via RSS

 • 2016-12-28

  Pengar att tjäna trots minusräntan

  I snart två år har vi haft minusränta i Sverige. Men trots det låga ränteläget finns det anledning att som konsument kontrollera att du har den bästa sparräntan du kan få på marknaden och att du inte betalar mer än vad du behöver för till exempel ditt bolån.

 • 2016-12-27

  Hur gäller försäkringen vid storm?

  Beroende på vilken skada du har drabbats av kan du ha rätt till ersättning från olika försäkringar, t ex villa-/hemförsäkringen och bilförsäkringen. Det är viktigt att du anmäler skadan så snart som möjligt till rätt försäkringsbolag.

 • 2016-12-23

  Ska du träffa en rådgivare?

  Ska du träffa en rådgivare för att få råd om hur du ska placera dina pengar, kan det vara bra att känna till de skyddsregler som finns. Du kanske också ska ställa dig frågan om du har behov av att få rådgivning överhuvudtaget?

 • 2016-12-20

  Vilket försäkringsskydd får du när barnförsäkringen slutar gälla?

  Även om du får teckna en sjuk- och olycksfallsförsäkring för vuxna som en fortsättnings- eller vidareförsäkring på en barnförsäkring är det en ny försäkring som erbjuds. Den fortsätter inte att ersätta de sjukdomar eller skador som inträffat under den tid du omfattades av barnförsäkringen.

 • 2016-12-16

  Lediga jobb - Konsumenternas Försäkringsbyrå söker jurist/specialist

  Konsumenternas Försäkringsbyrå är en stiftelse som ger oberoende vägledning till konsumenter i försäkrings- och pensionsfrågor. Våra huvudmän är Konsumentverket, Finansinspektionen och Svensk Försäkring.

 • 2016-12-16

  Julresan i Sverige kan också täckas av din reseförsäkring

  Många tänker på utlandsresor när de hör ordet reseförsäkring. Men det reseskydd som finns i din hemförsäkring ersätter också skador som sker på resor inom Sverige, om du är borta i minst två dygn.

 • 2016-12-01

  Adventskalender med 24 "luckor" i försäkringsskyddet

  Konsumenternas Försäkringsbyrå presenterar i år en annorlunda julkalender på Facebook. Vi kommer att uppmärksamma 24 vanliga missförstånd om försäkringar.

 • 2016-11-28

  Vad kostar din privata pensionsförsäkring?

  Konsumenternas Försäkringsbyrå kompletterar nu Pensionsguiden så att den också hanterar privata pensionsförsäkringar. I en ny beräkningsfunktion kan du se olika privata pensionsförsäkringars JämförPris, det vill säga vad de kostar dig i form av avgifter, kostnader och förlorad avkastning ända till dess pensionen är utbetald. Dessutom visar vi vad det kostar att flytta en privat pensionsförsäkring från ett bolag till ett annat.

 • 2016-11-21

  Samla flera lån i ett?

  Om man har många krediter med höga räntor har det blivit populärt att försöka samla dem i ett enda större lån. På vår webbplats har vi nu information om samlingslån, som är ett av de begrepp som bankerna använder för den här typen av lån.

 • 2016-11-17

  Fair Finance Guides jämförelse bidrar till högre hållbarhetskrav hos bankerna

  Fair Finance Guide kartlägger årligen vilka krav de sju största bankerna i Sverige ställer på hållbarhet och socialt ansvar när de investerar. Den senaste granskningen visar att de största bankerna ställer allt högre krav på sitt hållbarhetsarbete men att skillnaderna mellan bankerna är stora.

 • 2016-11-16

  Du kan ha rätt till skadestånd om du halkar

  Om du halkar och skadar dig kan du ha rätt till skadestånd från fastighetsägaren eller kommunen - om de har varit vårdslösa.

 • 2016-11-14

  Hur nöjda är kunderna med försäkringsbolagen?

  Svenskt kvalitetsindex (SKI) redovisade i dag årets mätning av hur nöjda kunderna är med sina försäkrings- och pensionsbolag. Våra poängjämförelser av bil-, hem- och villaförsäkringar har nu uppdaterats med de nya resultaten.

 • 2016-11-11

  Vad är egentligen ett byggnadslån?

  Konsumenternas Bank- och finansbyrå har i dagarna publicerat ny information om Byggnadslån. Ett byggnadslån är en version av bolån som du kan ansöka om när du ska bygga ett nytt hus eller har tänkt bygga till eller renovera. I stället för att banken betalar ut hela lånet som en klumpsumma tar du ut pengar löpande under tiden som du håller på att bygga.

 • 2016-11-07

  Bytet av sedlar och mynt fortsätter

  Nu fortsätter utbytet av svenska sedlar och mynt. I oktober började Riksbanken leverera nya 100- och 500-kronorssedlar. Samtidigt var det premiär för nya 1-kronan och 2- och 5-kronorsmynt.

 • 2016-11-02

  Ny i Sverige

  Konsumenternas Bank- och finansbyrå och Konsumenternas Försäkringsbyrå har publicerat Ny i Sverige på vår webbplats - ett nav för information som vi tror hjälper nyanlända eller dem som hjälper nyanlända. Vi har dels samlat ihop egen information, dels länkat till andra som vi vet har bra tjänster för den som är ny i Sverige.

 • 2016-10-31

  Finns det sparkonton med ränta?

  Du får ingen ränta på ditt lönekonto i de vanliga, stora bankerna och inte heller på sparkontot i de flesta fall. Men det finns andra konton med ränta. Om du kan du tänka dig att binda ditt kapital i fem år kan du få 2.50 procent på dina pengar.

 • 2016-10-27

  Fler försäkringar och nya poäng i vår barnförsäkringsjämförelse

  Jämförelsen av barnförsäkringar är en av de mest besökta sidorna på vår webbplats. På senare tid har det hänt mycket på marknaden för barnförsäkringar och det har medfört att vi omarbetat innehållet och poängen i vår jämförelse. Vi jämför till exempel fler barnförsäkringar än tidigare. Nu ingår även gruppförsäkringar från Bliwa, EuroAccident, Länsförsäkringar och Vardia samt Tre kronors barnförsäkring.

 • 2016-10-24

  Ut och resa på höstlovet?

  Du som tänker resa bort på höstlovet, se till att du har rätt försäkringsskydd. Vi får många samtal från personer som inte vetat om att vissa aktiviteter är undantagna från ersättning. Och från föräldrar till långresande ungdomar, som inte vet att en reseförsäkring normalt upphör efter 45 dagar. Det är närmast omöjligt att förlänga reseförsäkringen i efterhand.

 • 2016-10-14

  Viltkött i frysen?

  Den här tiden på året fyller många frysen med älg, rådjur och annat vilt. Vad händer om du råkar ut för ett strömavbrott och köttet blir förstört?

 • 2016-10-14

  Hårdare regler för snabblån?

  Förra våren tillsatte regeringen en utredning om snabblånemarknaden. Syftet var att få fram förslag till åtgärder för att motverka att konsumenter blir överskuldsatta. Nu har utredaren Johan Löfstrand presenterat utredningens betänkande och föreslår bland annat både räntetak och kostnadstak.

 • 2016-10-14

  Låt inte rören i ditt fritidshus frysa sönder i vinter!

  För dig som har ett fritidshus som du inte använder året om är det dags att börja tänka på att stänga av vattnet inför vintern. Töm gärna alla rör för att undvika att rören fryser sönder när kylan kommer.

 • 2016-10-10

  Nu redovisar vi september månads snitträntor för bolån

  Konsumenternas Bank- och finansbyrå redovisar varje dag aktuella bolåneräntor (listräntor) för de elva största aktörerna på marknaden. I jämförelsen hittar du också bankernas genomsnittsräntor, eller snitträntor.

 • 2016-10-06

  Grattis Minpension.se till priset Guldkanten!

  För femtonde året i rad har Statens Pensionsverk delat ut priset Guldkanten till en organisation som gjort någonting riktigt bra inom området pensioner. I år gick priset till Minpension.se.

 • 2016-10-05

  Dags att ta upp båten - hur gäller försäkringen

  Vad ersätter försäkringsbolagen om din båt blir skadad när du tar upp den för vintern eller skadas när den väl ligger på land?

 • 2016-09-27

  Vi uppmärksammar Tjänstepensionens dag den 27 september med vårt JämförPris

  Tjänstepensionens dag infaller den 27 september. Arrangörerna satsar i år på att med humor förklara hur viktig tjänstepensionen är för din totala pension. I en kampanj på Facebook ställer Martin Björk frågor som "Hur står det till med tjänstepensionen" och ger tips som att man redan från början gör bäst i att välja en "sjyst arbetsgivare". Vi tycker också att du ska ta reda på hur du kan påverka ditt sparande. Börja med att räkna ut ditt JämförPris!

 • 2016-09-19

  Hur gäller hemförsäkringarna för barn som har växelvis boende?

  Om du har barn under 18 år som bor växelvis hos dig gäller oftast din hemförsäkring även för barnen medan de är hos dig. Det spelar ingen roll om du inte är legal vårdnadshavare, bara har umgängesrätt eller om barnen inte är folkbokförda hos dig.

 • 2016-09-12

  Krångligt att klaga på vårdslös rådgivning

  Du kan ha rätt till skadestånd om du har fått vårdslös rådgivning och den har orsakat dig en ekonomisk förlust. Men du måste kunna visa att rådgivningen verkligen varit vårdslös och att du inte bara gjort en dålig investering. Många konsumenter känner inte till att det finns regler både för hur rådgivning ska gå till och för hur man klagar.

 • 2016-09-12

  Vi svarar på frågorna om bank och försäkring i Hallå Konsument - den nationella konsumentupplysningen

  Den nationella konsumentupplysningen Hallå konsument har funnits i ungefär två år. Dit kan alla konsumenter ringa, mejla eller sms:a och ställa frågor när de ångrar ett köp, har klagomål eller andra funderingar om vad som gäller "mig som konsument". När frågorna handlar om bank- och försäkringsfrågor svarar Konsumenternas Bank- och finansbyrå och Konsumenternas Försäkringsbyrå.

 • 2016-09-06

  Nu tar vår bolånekalkyl hänsyn till de nya amorteringskraven

  Vi har arbetat om vår bolånekalkyl så att den tar hänsyn till lagkravet på att den som tar nya bolån ska amortera dem. Den tar också utgångspunkt i Finansinspektionens föreskrifter för hur amorteringen ska gå till. Amorteringskravet började gälla den 1 juni 2016.

 • 2016-08-26

  Filmer om konsumentbyråerna

  Sidorna som beskriver våra verksamheter är nu kompletterade med filmer om oss. Konsumentverket har intervjuat chefer och några medarbetare om konsumentbyråernas vanligaste och viktigaste uppgifter. Filmerna används också av Konsumentverket som utbildningsmaterial för kommunernas konsumentvägledare.

 • 2016-08-24

  Privatekonomisk utbildning för dem som möter nyanlända

  Många personer har kontakt med nyanlända vuxna och ensamkommande barn i sitt dagliga arbete. Att aktivt jobba förebyggande med privatekonomiska frågor är en del i att etableringen ska bli så bra som möjligt. I samverkan med Länsstyrelser runt om i landet samordnar Finansinspektionen därför utbildningsdagar i privatekonomi för dem i kommunerna som dagligen möter nyanlända och ensamkommande. Inbjudan skickas ut lokalt från Länsstyrelsen och de tar också emot anmälningar. Antalet deltagare varierar mellan de olika tillfällena, från 60 – 250 personer per utbildningsdag.

 • 2016-08-22

  Swedbank slutar med seniorlån

  Swedbank väljer att inte längre erbjuda sina kunder så kallade seniorlån. Det innebär att Svensk Hypotekspension är de enda som finns kvar på marknaden för lån som riktar sig till äldre personer med en obelånad eller lågt belånad bostadsrätt, villa eller fritidshus.

 • 2016-08-10

  Viktigt med tydliga läkarintyg från resan

  Om din resa blir förstörd av sjukdom eller en olycka måste du ha ett läkarintyg där det tydligt framgår vilket antal dagar du blivit ordinerad vila på rummet.

 • 2016-08-03

  Information Sverige tipsar om konsumenternas.se

  Informationsverige.se är en webbplats som vänder sig till dig som är ny i Sverige och behöver hitta information om det svenska samhället. Här finns till exempel svar på frågor om hur det fungerar med bostad, sjukvård och utbildning - på flera olika språk. Konsumenternas Bank- och finansbyrå och Konsumenternas Försäkringsbyrå bidrar med information om bank- och försäkringsfrågor.

 • 2016-07-18

  Poddradio om autogiron

  Konsumentupplysningstjänsten Hallå konsument sänder poddradio om frågor som är aktuella i antingen deras vägledning eller hos deras samverkande aktörer. Eva Lindström, jurist på Konsumenternas Bank- och finansbyrå medverkar i ett avsnitt om autogiron. - Man måste skilja på betalningsskyldighet och ett stoppat autogiro, som ju bara är själva betalsättet, berättar hon till exempel.

 • 2016-07-08

  Svenska byggfelsförsäkringar säljs till brittiskt bolag?

  Om inga försäkringstagare invänder mot beslutet till Finansinspektionen före den 14 juli kommer det brittiska försäkringsföretaget NRG Victory Reinsurance Ltd att ta över samtliga försäkringar från Försäkrings AB Bostadsgaranti.

 • 2016-07-04

  Konsumenternas Försäkringsbyrå i Almedalen – varför har tjänstepensionerna olika Jämförpris?

  Om du är 35 år och tjänar 35 000 kr kan JämförPriset på din tjänstepension bli allt mellan 30 000 och 100 000 kr. Skillnaderna beror bland annat på att avgifterna för förvaltning skiljer sig åt. Den 6 juli på Wisby Strand, Congress & Event förklarar Konsumenternas Försäkringsbyrå hur skillnaderna kan bli så stora och vad du som privatperson kan göra åt din egen situation.

 • 2016-06-30

  Vad kostar din tjänstepension?

  Konsumenternas Försäkringsbyrå lanserar den 30 juni webbtjänsten JämförPris. Tjänsten visar vad som försvinner från din tjänstepension i form av avgifter och kostnader och vilken avkastning du förlorar på grund av det. Tjänsten är unik och hjälper dig att jämföra och välja tjänstepension.

 • 2016-06-27

  Skyddet för insatta pengar förstärks den 1 juli

  Riksdagen har beslutat att ändra reglerna för den så kallade insättningsgarantin. Beslutet innebär att skyddet förstärks för pengar som är insatta på ett bankkonto. En nyhet är att skyddet i Sverige nu omfattar 950 000 kronor i stället för 100 000 euro. Under vissa omständigheter kan du dessutom få ersättning för högre belopp.

 • 2016-06-22

  Båtförsäkringar skyddar mer än bara båten

  De flesta som skaffar båt vill ha den försäkrad. De vill kunna få ekonomisk ersättning för till exempel skador som kan inträffa vid sjösättningen eller om motorn blir stulen. Men visste du att båtförsäkringar också kan betala ett skadestånd om du orsakar en person- eller sakskada? Eller ersätta dina advokatkostnader om du skulle hamna i en tvist i egenskap av ägare eller brukare av båten?

 • 2016-06-17

  Har du drabbats av översvämning?

  Alla villa- och fritidshusförsäkringar kan ersätta skador efter en översvämning men det du får betala i form av självrisk och eventuella åldersavdrag varierar mellan bolagen.

 • 2016-06-15

  Ny pensionsspecialist till Konsumenternas Försäkringsbyrå

  Stefan Thelenius blir Konsumenternas Försäkringsbyrås nya pensionsspecialist. Han tillträder tjänsten den 15 september. Stefan kommer närmast från Itello där han arbetat med test och utveckling av affärssystemet Inca. Stefan har stor erfarenhet av pensionsområdet och är en känd profil i sociala medier inom både pension och sparande.

 • 2016-06-14

  Rätt till ersättning på grund av SAS flygstrejk

  Är du en av dem som skulle ha rest med SAS efter att pilotstrejken bröt ut i fredags? Som resenär har du bland annat rätt till ersättning eller ombokning av en inställd resa och för skäliga kost- och logiutlägg. Det är viktigt att du sparar kvitton på dina utlägg och du bör bevaka dina rättigheter både via flygbolaget och ditt försäkringsbolag.

 • 2016-06-14

  Checklista när du reser

  Har du koll på om du behöver en reseförsäkring och om du behöver ett eller flera kontokort? Eller på vad UD säger, på vad EU-kortet är och vad du gör om du blir sjuk? Vår checklista ger råd både inför resan, under och efter. Obs! Den innehåller viktiga telefonnummer!

 • 2016-06-13

  Riksbanken efterlyser sedlar

  Efter den 30 juni 2016 blir de äldre 20-, 50- och 1 000-kronorssedlarna ogiltiga. Enligt riksbanken hade svenska folket i maj 2016 fortfarande 2,6 miljarder kronor i äldre sedlar kvar hemma. Har du?

 • 2016-06-08

  Enkelt att byta bank

  Att byta bank är inte svårt. Du vänder dig bara till den bank som du vill byta till. Den nya banken ser till att dina konton och tjänster som du har hos den gamla banken avslutas, att pengarna som du har på kontona förs över och öppnar nya konton och tjänster. Banken tar inte ut någon avgift för att göra själva bankbytet.

 • 2016-06-01

  Amorteringskrav gäller från den 1 juni när du tar ett nytt lån

  Från och med onsdagen den 1 juni måste du som tar ett nytt bolån amortera på det, om lånet är på mer än 50 procent av bostadens – eller fritidshusets - marknadsvärde. Amorteringen ska ske i viss takt tills du kommer ner under 50 procent. Om du lånar över 70 procent av bostadens värde ska du amortera 2 procent per år tills du når 70 procent och därefter ska du amortera 1 procent per år ner till 50 procent.

 • 2016-05-30

  Stärk konsumentskyddet - förslag om lagändringar i rätten till en personförsäkring

  En statlig utredning har kartlagt och analyserat hur försäkringsbolagen praktiskt tillämpar konsumenters rätt att teckna personförsäkring. Den rätten kallas kontraheringsplikt och infördes 2006 men nu har utredningen kommit med flera förslag för att stärka konsumentskyddet. Lagändringarna föreslås träda i kraft den 1 juni 2017.

 • 2016-05-26

  Studentfest - se upp för objudna gäster

  Redan i dagarna springer de första studenterna ut. Ska studentfesten hållas hemma hos er? Tänk då på att hemförsäkringen inte gäller för alla händelser.

 • 2016-05-20

  Beslut från ARN - obehöriga köp med Verified by Visa

  Allmänna reklamationsnämnden (ARN) har prövat fyra ärenden om så kallade obehöriga transaktioner. Konsumenterna har upptäckt att någon gjort köp via internet med deras kortnummer och kod eller lösenord till säkerhetslösningen Verified by Visa. Konsumenterna själva nekar till de har lämnat ut uppgifterna och enligt ARN finns det heller något som tyder på att de har gjort det. Nämnden anser att banken inte lyckats visa att konsumenterna varit grovt oaktsamma och därför ska banken ersätta konsumenterna för de obehöriga köpen.

 • 2016-05-18

  Ny, samlad information om penningtvätt

  Vad tjänar du? Var kommer dina pengar ifrån? Är du politiskt aktiv? Det är frågor som du kan få i dina kontakter med banken som en konsekvens av Penningtvättslagen. Andra kunder kan stöta på praktiska problem och få nej när de vill öppna konton - eller sätta in kontanter - om de inte kan redogöra för varifrån pengarna kommer eller om de saknar svenska ID-handlingar.

 • 2016-05-13

  Sparar du fortfarande i en privat pensionsförsäkring eller i ett Individuellt pensionssparande (IPS)? Kolla ditt autogiro!

  Trots att avdragsrätten har försvunnit för de allra flesta som sparar i en privat pensionsförsäkring eller i ett Individuellt pensionssparande (IPS), är det fortfarande många som sparar regelbundet genom autogirodragningar från sitt bankkonto.

 • 2016-05-03

  Webbprojekt och spännande konsumentfrågor präglade 2015

  Nu är konsumentbyråernas nya verksamhetsberättelser publicerade. Första halvan av året 2015 innebar ett gemensamt och intensivt arbete med vår nya webbplats, som lanserades i början av sommaren. Webbplatsen har nu en tydligare navigering och är responsiv, det vill säga att utseendet automatiskt anpassas till den enhet besökaren använder: dator, mobiltelefon eller surfplatta

 • 2016-04-28

  Enklare att välja hundförsäkring

  Vi på Konsumenternas Försäkringsbyrå poängbedömer sedan flera år tillbaka olika försäkringar. Från och med idag sätter vi också poäng på hundförsäkringar.

 • 2016-04-20

  Cykelolycka – undvik skador men anmäl rätt om du drabbats

  Alla barn och ungdomar under 15 år är skyldiga att använda hjälm när de cyklar eller blir skjutsade på cykel. Det säger den lag som trädde i kraft den 1 januari 2005. Men även om du är äldre än 15 år och inte omfattas av lagkravet är ditt huvud förstås inte mindre ömtåligt.

 • 2016-04-12

  Id-skydd i hemförsäkringarna

  Ett ID-skydd är inte en försäkring som ersätter skador, kostnader eller ekonomisk förlust i vanlig mening. Däremot kan skyddet hjälpa dig med rådgivning, assistans och rättskydd om du skulle bli utsatt för en ID-stöld, eller ID-kapning som det också kallas.

 • 2016-03-30

  Beslut om amorteringskrav på bolån

  Riksdagen har nu fattat beslut om att införa ett lagkrav på att den som tar nya bolån ska amortera. Kravet börjar gälla den 1 maj 2016.

 • 2016-03-25

  Bara drygt hälften av svenskarna känner till att det finns ett skydd för insatta pengar hos banker och andra finansföretag

  Riksgälden har för tredje året i rad genomfört en undersökning om allmänhetens kunskap om insättningsgarantin, dvs att du kan få tillbaka en del av ditt sparkapital om t ex banken går i konkurs. 51 procent känner till att det finns en insättningsgaranti.

 • 2016-03-18

  Felaktiga förväntningar på gravidförsäkringar?

  Det är barnet som är i fokus i gravidförsäkringarna men många gravida har en förväntan på att de själva ska kunna få hög ersättning om de skadas vid förlossningen. Frågan kommer att diskuteras i torsdagens avsnitt av SVT:s Plus där också Konsumenternas Försäkringsbyrå intervjuas.

 • 2016-03-14

  Allmänna Reklamationsnämnden prövar inte halkskador längre

  Reglerna för när du kan vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) har till viss del ändrats från och med den 1 januari 2016. En sådan ändring är att ARN inte längre prövar din rätt till skadestånd när du har halkat och skadat dig.

 • 2016-03-10

  Ingår fastighetens bottenplatta i en byggfelsförsäkring?

  Konsumenternas Försäkringsbyrå talar om byggfelsförsäkringar i SVTs PLUS den 10 mars, kl 21.00.

 • 2016-03-02

  SEB ändrar sin beräkning av bolåneräntan

  SEB har sedan våren 2009 beräknat bolånekundernas individuella ränta på ett annat sätt än övriga banker. I stället för att lämna rabatt på det så kallade listpriset har de gjort ett påslag på sin egen upplåningsränta. Den 29 mars övergår SEB till samma beräkningsmodell som övriga banker.

 • 2016-02-25

  Du kan fortfarande få ränta på sparkontot

  Riksbanken beslutade för en tid sedan att sänka den så kallade reporäntan. Räntan sänktes med ytterligare 0,15 procentenheter ned till −0,50 procent. Några finansinstitut följde omedelbart efter och sänkte räntorna på sina inlåningskonton men långt ifrån alla. Det finns fortfarande sparkonton där du kan få ränta.

 • 2016-02-18

  Orange kuvertet – ett bra tillfälle att se över hela din pension

  Pensionsmyndigheten börjar i dagarna att skicka ut de orange kuverten. Du får då besked om hur mycket du beräknas få i allmän pension, dvs från din inkomstpension och din premiepension. Använd gärna informationen som ett tillfälle att se över hela din pension.

 • 2016-02-16

  Sportlov – vad händer om olyckan är framme?

  Den här veckan startar sportloven i Sverige. Om du ska i väg på en skidresa är det en god idé att se över vad du och din familj har för försäkringsskydd. Vad händer till exempel och någon av er bryter benet i skidbacken eller får skidorna stulna?

 • 2016-01-27

  Insättningsgarantin gäller även med ny bankkrislagstiftning

  Insättningsgarantin innebär att du får tillbaka dina insatta sparpengar (dock högst 100 000 euro) om banken eller kreditmarknadsbolaget går i konkurs. De nya reglerna om bankkrishantering som snart träder i kraft innebär att de förluster som uppstår i en krisande bank ska täckas av ägare och långivare, inte av staten. Insättningsgarantin är dock oförändrad - insättningar upp till motsvarande 100 000 euro är även fortsättningsvis alltid skyddade.

 • 2016-01-20

  Nya regler för avslut och återköp av pensionssparande i förtid

  Från den 1 januari 2016 gäller delvis nya regler för att kunna avsluta ett pensionssparkonto (IPS) i förtid eller att återköpa en privat pensionsförsäkring.

 • 2016-01-18

  Artikel om barnförsäkringar i söndagens DN

  Söndagen den 17 januari 2016 hade DN en artikel om barnförsäkringar och vikten av att tidigt teckna försäkring för sina barn. Bland annat intervjuades vår barnförsäkringsexpert Christina Meder.

 • 2016-01-08

  Ny tjänst ger insyn i hur försäkringsbolagen bedömer dina ärr

  På Konsumenternas Försäkringsbyrå får vi många frågor från konsumenter som har svårt att förstå hur försäkringsbolagen har kommit fram till en viss ersättning för ärr.