2015-05-22

Vår webbplats lika bra i datorn som i surfplattan och mobilen

Snart når du oss konsumentbyråer på en ny, fräsch och responsiv webbplats. Det innebär att du kommer att få en lika bra användarupplevelse oavsett vilken teknisk enhet du väljer att besöka oss i. Vi byter dessutom namn till den enkla adressen konsumenternas.se och presenterar ett nytt grafiskt utseende.

Enligt Web Service Awards, ett företag som varje år undersöker Sveriges webbplatser, uppger 57 procent av alla organisationer att de har eller kommer att ha en responsiv webbplats under 2015.

Det är klokt eftersom undersökningsföretaget också tydligt har sett att användarna förväntar sig att få samma innehåll oavsett om de besöker en webbplats via mobilen eller via datorn.

Vi vill ge våra besökare det de förväntar sig och helst lite till. Därför moderniserar vi nu vår webbplats. Självklart fungerar den både för dator, mobil och surfplatta. Men det vi arbetat mest med är att förpacka innehållet på ett nytt sätt; sammanhållet som små webbplatser inuti webbplatsen. Grafiskt har vi valt en kombination av lite retro och lite ultramodernt men framför allt en stil som lyfter vårt viktigaste innehåll.

I nästa vecka kan du se resultatet. Visst är du lite nyfiken?

Informationsansvarig
Konsumenternas Bank- och finansbyrå
och
Konsumenternas Försäkringsbyrå