2017-09-27

Se över din tjänstepension just i dag

Den 27 september varje år infaller Tjänstepensionens dag. Arrangörerna satsar som tidigare år på att med humor förklara hur viktig tjänstepensionen är. I en kampanj på Facebook får vi till exempel veta vad det numera står i Messiah Hallbergs profil på dejtingsajten Tinder. Vi tycker också att du ska ta reda på hur du påverkar din tjänstepension – kanske kontrollera jämförpriser för förvaltning hos oss?

Den 27 september är en dag när aktörer i pensionsbranschen, arbetsgivare och media var och en på sitt sätt fokuserar lite extra på tjänstepensionen. Tanken är bland annat att öka kunskapen om att tjänstepensionen kan bli en stor del av din sammanlagda pension.

Har du en tjänstepension?

Alla arbetsgivare med kollektivavtal betalar in tjänstepension åt sina anställda. Hur mycket beror på vad parterna inom avtalsområdet har förhandlat fram. Som anställd får du själv bestämma över hur pengarna ska förvaltas (eller viss del av pengarna). Om din arbetsgivare inte har något kollektivavtal är det bra om du tar reda på hur inbetalningarna till din pension ser ut i stället.

Pensionsguiden - Jämförpris

På vår webbplats hittar du tjänsten JämförPris. Där kan du se hur olika kostnader och avkastning påverkar din tjänstepension.

- JämförPris räknar på pensioner i alla de stora kollektivavtalsområdena och individuell tjänstepension, säger Anna-Karin Baltzari Danfors, chef för Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Tjänstepensionens dag i dag

JämförPris för kollektivavtalad tjänstepension

JämförPris för individuell tjänstepension

Vill du se filmerna på Facebook?

Läs mer på tjanstepensionensdag.se

Informationsansvarig
Konsumenternas Försäkringsbyrå