2015-01-12

Nya konton i sparkontojämförelsen

När det dyker upp nya sparkonton på marknaden brukar antalet samtal till Konsumenternas Bank- och finansbyrå öka. I vår sparkontojämförelse kan du jämföra sparräntor och se vilka uttagsvillkor som gäller.

Varje vecka tar Konsumenternas Bank- och finansbyrå emot samtal som handlar om sparande. För dig som vill spara på konto med insättningsgaranti och har en slant över finns det många alternativ idag, men det gäller att granska villkor och vilken ränta som erbjuds.

De sparkonton som visas i jämförelsen omfattas alla av den statliga insättningsgarantin. Listan över sparkonton är indelad i två grupper. I den ena finns konton med fria uttag, medan den andra innehåller konton som är bundna viss tid eller som har begränsningar i fråga om antalet uttag eller liknande.

Nytt från och med den 1 januari 2015 är att alla konton i KF Sparkassa flyttas till MedMera Bank. Sparandet kommer därmed att omfattas av den statliga insättningsgarantin, vilket innebär en ökad trygghet för kunderna. Vår sparkontojämförelse har därför utökats med två nya konton, Coop Kapitalkonto och Coop Fasträntekonto med ett års bindningstid.

Vi har även utökat sparkontojämförelsen med Marginalen Banks Fasträntekonton med två och treårig bindningstid.

Jämför räntor och villkor i sparkontojämförelsen.

Läs mer om insättningsgarantin på Riksgäldens webbplats.

Informationsansvarig
Konsumenternas Bank- och finansbyrå