2017-11-22

Ny jämförelse av individuella olycksfallsförsäkringar

När du ska välja en individuell olycksfallsförsäkring är det viktigast att du ser till att den innehåller bra ersättning för allvarliga skador som leder till invaliditet eller funktionsnedsättning. Vår nya jämförelse av individuella olycksfallsförsäkringar jämför bland annat det. I jämförelsen finns också information om vilka undantag från ersättning som försäkringsbolagen gör om du skadat dig vid någon riskfylld aktivitet som till exempel bergsklättring eller skidåkning offpist.

Om du har en olycksfallsförsäkring kan du få ersättning om du råkar ut för en olycksfallsskada. Det vill säga en kroppskada som du fått genom en plötslig, oförutsedd och yttre händelse. Om du snubblar på en sten och skadar foten är det en olycksfallsskada, men inte om du får en muskelbristning när du springer.

Har du redan ett försäkringsskydd

Innan du funderar på att teckna en individuell olycksfallsförsäkring bör du tänka igenom vilket försäkringsskydd du eventuellt redan har. Du kanske omfattas av en olycksfallsförsäkring genom till exempel din arbetsgivare, facket eller är medförsäkrad i din partners försäkring. Ta reda på vad din olycksfallsförsäkring omfattar eller vilket skydd du saknar och kan behöva komplettera med.

- När du ska välja olycksfallsförsäkring ska du förutom innehållet titta på försäkringsbeloppet för medicinsk och ekonomisk invaliditet. Dessutom om försäkringsbeloppet sänks från en viss ålder , säger Lisa Halvorsen, jurist på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Läs mer i vår jämförelse av olycksfallsförsäkringar.

Informationsansvarig
Konsumenternas Försäkringsbyrå