2014-03-06

Ny chef för Konsumenternas Försäkringsbyrå

Den 5 mars beslutades att Anna-Karin Baltzari Danfors tar över som chef på Konsumenternas Försäkringsbyrå. Anna-Karin kommer närmast från Folksam där hon under många år arbetat som Kundombudsman.

- Vi är väldigt nöjda med rekryteringen, säger Ivar Rönnbäck, styrelseordförande i Konsumenternas Försäkringsbyrå. Vi tror att Anna-Karins bakgrund från försäkrings­branschen med kunskap om alla försäkringsområden och framför allt erfarenhet av tvister mellan kunder och försäkringsbolag är värdefull för den fortsatta utvecklingen av Försäkringsbyråns verksamhet.

Anna-Karin efterträder Gunnar Olsson som varit byråns chef i 30 år och nu går i pension.

- Jag är övertygad om att Anna-Karin kommer att göra ett utmärkt jobb och alltid ha konsumentnyttan i fokus. Jag önskar henne och övriga medarbetare lycka till och hoppas att de tillsammans fortsätter att utveckla visionerna för uppdraget att stödja och hjälpa konsumenter.

Anna-Karin själv ser fram emot att axla den nya rollen.

- Åren på Folksam har varit fantastiska. Jag har trivts bra i rollen som Kundombudsman, men nu ser jag fram emot att leda Konsumenternas Försäkringsbyrå. Tillsammans med alla medarbetare vill jag göra en väldigt bra och betydelsefull verksamhet ännu bättre.

Anna-Karin tillträder den 1 juni. Vi önskar henne varmt välkommen.

Läs mer om Konsumenternas Försäkringsbyrås verksamhet.

Informationsansvarig
Konsumenternas Försäkringsbyrå