2016-07-04

Konsumenternas Försäkringsbyrå i Almedalen – varför har tjänstepensionerna olika Jämförpris?

Om du är 35 år och tjänar 35 000 kr kan JämförPriset på din tjänstepension bli allt mellan 30 000 och 100 000 kr. Skillnaderna beror bland annat på att avgifterna för förvaltning skiljer sig åt. Den 6 juli på Wisby Strand, Congress & Event förklarar Konsumenternas Försäkringsbyrå hur skillnaderna kan bli så stora och vad du som privatperson kan göra åt din egen situation.

Skillnaderna i avgifter på tjänstepensioner ser vid en första anblick inte ut att vara så stora. Man kan tycka att 0,15% hit eller dit inte borde spela så stor roll. Men det gör det. Även små avgiftsskillnader får stor effekt på det så kallade JämförPriset eftersom det rör sig om stora insättningar, lång spartid och att avgifterna leder till förlorad avkastning.

Konsumenternas Försäkringsbyrå har tagit fram en beräkningsfunktion som tydligt visar på skillnaderna inom de fem största kollektivavtalsområdena. Den 6 juli finns vi på plats i Almedalen för att berätta om hur du kan ha nytta av funktionen och vilka möjligheter du har att påverka din tjänstepension.

Du hittar oss på Wisby Strand, Congress & Event, Strandvägen 4, i Visby mellan kl 11.30 och 13.30 onsdagen den 6 juli.

Du hittar funktionen JämförPris i vår Pensionsguide och du kan läsa mer om JämförPriset i vår medarbetare Gustav Jonssons blogginlägg.

Informationsansvarig
Konsumenternas Försäkringsbyrå