2017-09-20

Konsumenternas Bank- och finansbyrå söker jurist

Konsumenternas Bank- och finansbyrå lämnar kostnadsfri vägledning till konsumenter i frågor som rör bank, fondbolag, värdepappersbolag och andra finansiella företag. Byrån är en stiftelse vars huvudmän är Finansinspektionen, Konsumentverket, Svenska Bankföreningen, Fondbolagens förening och Svenska Fondhandlareföreningen. Vi söker en nyfiken och driven jurist med stort intresse för konsumentfrågor inom bank- och finansområdet som vill vara med och utveckla vår verksamhet.

Vi är idag 9 medarbetare på kontoret som ligger i Garnisonen på Karlavägen i Stockholm. Vi delar lokaler med Konsumenternas Försäkringsbyrå och Konsumenternas Energimarknadsbyrå - totalt är vi drygt 20 personer.

Arbetsuppgifter

Arbetet innefattar vägledning till konsumenter per telefon och mail samt löpande arbete med att ta fram fakta och information på vårt område till vår informativa webbplats (www.konsumenternas.se). Du kommer också delta i olika projektarbeten, ha kontakt med massmedia, hålla presentationer samt föra dialoger med banker och företag inom finansbranschen.

I rollen ingår även att bevaka lagstiftning inom det finansiella området som på ett eller annat sätt får betydelse för konsumenter. Då du kommer ha löpande kontakter med konsumenter, myndigheter, branschorganisationer med flera är det därför viktigt att du håller dig uppdaterad både när det gäller regelverk och produktutveckling på finansområdet.

Vem är du?

Vi söker dig som har juristexamen och ett brinnande intresse för konsumentfrågor och frågor som rör området bank och finans. Har du praktisk erfarenhet från finansbranschen är det meriterande.

Du har mycket god förmåga att uttrycka dig enkelt och begripligt på svenska i både tal och skrift. Du har även mycket god förmåga att uttrycka dig på engelska. Vidare är du en strukturerad, resultatorienterad och engagerad person med ett genuint intresse för människor.

Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp.

Vill du veta mer?

Har du ytterligare frågor, kontakta gärna byråns chef Kicki Westerståhl på tel 08 - 522 789 81.

Din ansökan

Du är varmt välkommen att skicka in personligt brev och CV till camilla.carming@sfadm.se.

Sista ansökningsdag är den 15 oktober 2017.

 

Informationsansvarig
Konsumenternas Bank- och finansbyrå