2018-12-01

Julkalender med 24 försäkringsluckor

Konsumenternas Försäkringsbyrå presenterar även 2018 en Julkalender på Facebook. Varje dag under december ger vi svaret på 24 vanliga frågor och missförstånd om försäkringar - #försäkringsluckor.

Vet du din reseförsäkring kanske inte täcker dykning eller offpist? Eller du inte får ersättning om du blivit bestulen när du släppt in någon på din fest?

Det här är exempel på frågor som vi under året svarar på i vår telefonvägledning och nu under december också i en adventskalender på Facebook.


- Syftet med Julkalendern är att rikta ljuset mot försäkringsluckor, alltså villkor som inte är självklara och som du som konsument bör känna till, säger Gustav Jonsson, jurist på Konsumenternas Försäkringsbyrå.


- De här försäkringsluckorna kan drabba konsumenter och i värsta fall förstöra julfriden, fortsätter Gustav Jonsson.

Det är bra om fler känner till hur det förhåller sig och att vi finns och kan svara på frågor. Adventskalendern består av inlägg på Konsumenternas Försäkringsbyrås Facebook-sida. så följ oss gärna där.


Under 2019 kommer vi att i olika sociala medier fortsätta att uppmärksamma situationer där vi tycker att försäkringsbolagen kan ge bättre och tydligare information. Under hashtaggen #försäkringsluckor.

Informationsansvarig
Konsumenternas Försäkringsbyrå