2016-10-06

Grattis Minpension.se till priset Guldkanten!

För femtonde året i rad har Statens Pensionsverk delat ut priset Guldkanten till en organisation som gjort någonting riktigt bra inom området pensioner. I år gick priset till Minpension.se.

- Vi tycker det är bra att det finns ett pris som lyfter fram området pensioner, säger Carita Lindborg, biträdande chef på Konsumenternas Försäkringsbyrå. Pension upplevs ju som svårt för många konsumenter och Minpension.se är en viktig aktör som bidrar till att öka konsumenternas förståelse och kunskap inom pensionsområdet.

Juryns motivering

Juryn motiverar priset till Minpension.se så här: "En pionjär inom området som med konsumenten i fokus brutit ny mark för att skapa medvetande och engagemang om pensioner. Minpension utvecklas löpande och utökas med fler kanaler som med enkla och pedagogiska lösningar hela tiden når nya användare. Ingen annan insats är i närheten av Minpensions.se betydelse för den enskilde pensionsspararens kunskap om sin framtida pension!"

Pensionsguiden

Konsumenternas Försäkringsbyrå tog emot priset 2015. Då lydde motiveringen " ... Med webbtjänsten Pensionsguiden ser Konsumenternas Försäkringsbyrå till att man med ett minimum av förkunskaper får all vägledning man behöver för att kunna ta ett samlat grepp om sin tjänstepension. Enkelt, tydligt och unikt!"

- Vi arbetar vidare med Pensionsguiden, som på ett bra sätt kompletterar till exempel Minpension.se och Pensionsmyndighetens information. Vi har löpande kontakter med varandra och vet att ett sådant här pris stärker pensionsområdet som helhet, säger Carita Lindborg.

Övriga nominerade

Förutom Minpension var även Småspararguiden och Swedbank nominerade till Guldkanten 2016. Småspararguiden för sin rådgivningstjänst och Swedbank för kampanjen "Peppad på att prata pension".

Läs mer om Pensionspriset Guldkanten .

Länk till Min pension.

Länk till Pensionsguiden.

Informationsansvarig
Konsumenternas Försäkringsbyrå