2014-04-07

Enklare att välja barnförsäkring

För att göra det lättare för dig att välja barnförsäkring till ditt nyfödda barn har vi jämfört och satt poäng på de sex viktigaste delarna i olika barnförsäkringar. Du kan också jämföra vilka priser som gäller när du tecknar en försäkring för ett nyfött barn och till ett försäkringsbelopp på ca 1,3 miljoner kronor.

Bakgrunden till att vi gör en poängjämförelse är att konsumenter vill ha den bästa barnförsäkringen till sina barn men tycker att det är svårt att jämföra de olika produkterna på marknaden.

- Vår bedömningsgrund när vi jämfört barnförsäkringarna har varit hur bra de är om det värsta händer, dvs om barnet drabbas av en så svår sjukdom, eller skadas så allvarligt, att han eller hon aldrig kommer ut i arbetslivet, säger Christina Meder, jurist på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

- Barnförsäkringen ska komplettera samhällets skydd på ett bra sätt och då är det viktigt att det finns ersättningsmöjligheter för invaliditet, arbetsoförmåga och hjälp till familjen vid långvarig sjukdom, fortsätter hon.

Det finns skillnader

Vi har poängsatt individuella barnförsäkringar och några av de största gruppförsäkringarna och kan konstatera att det finns stora skillnader i både försäkringsskyddet och priset.

- Men man ska vara medveten om att även en barnförsäkring som får låg poäng i vår jämförelse är ett oerhört mycket bättre skydd än om barnet hade varit utan försäkring vid en allvarlig skada, säger Lisa Halvorsen, jurist på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Här kan du se resultatet av vår poängjämförelse av barnförsäkringar.

Informationsansvarig
Konsumenternas Försäkringsbyrå